آرشیو شهریور ماه 1401

فرش هاي دستبافت و ماشيني

کاربرد سقف کاذب

۱۳ بازديد
سقف های کاذب یا معلق امروزه کاربرد زیادی در فضای داخل خانه ها و یا مکان های دیگر دارند. امروزه از سقف کاذب برای تغییر شکل و استایل اتاق های مختلف و به عنوان یک عنصر در دکوراسیون استفاده میشود.
سقف کاذب دارای 2 بخش میباشد: پنل های سبک و شبکه فلزی. این شبکه فلزی به سقف موجود متصل شده و پنل ها روی آن سوار میشوند.
سقف کاذب را بطور کل به دو دسته تقسیم میکنند:
۱-سقف کاذب کناف (یک پارچه)
۲-سقف کاذب شبکه

کاربرد سقف های کاذب

تقریباً در هر خانه ای اتاقی وجود دارد که دیگر قدیمی شده و زیبا به نظر نمی رسد. شاید به یک تغییر کلی نیاز نداشته باشد ولی یک تغییر کوچک به بهتر شدن آن کمک خواهد کرد. سقف های کاذب با ظاهرهای دکوراتیو و زیبا راه حلی بسیار ساده و خلاقانه با قیمت مناسب میباشند که میتوانند هر بخشی از یک خانه را تغییر داده و زیبا و جذاب سازند.
اگر به دنبال یک ظاهر کلاسیک برای اتاق خود هستید، پنل های سقف کاذب طرحدار را انتخاب کنید. گزینه ها شامل بافت های ظریف مانند شن صاف تا سبک های گچی با جزئیات بیشتر میباشند. برای ظاهر متفاوت تر سقف خود را با الگوهای خاصی احاطه کنید. زمانی که از یک الگو یا طرح استفاده میکنید به یاد داشته باشید که تناسب را حفظ نمایید. طرح ها با مقیاس بزرگ در یک اتاق بزرگ بسیار زیبا به نظر میرسند ولی ممکن است برای یک اتاق کوچک مناسب نباشند و فضای آن را بیش از حد پر کنند.
شایعه کوتاه شدن ارتفاع اتاق به دلیل استفاده از سقف کاذب را فراموش کنید ! سقف های کاذب امروزی تنها 7 الی 8 سانتیمتر پایینتر از سقف موجود قرار میگیرند. پیاده سازی و نصب سقف کاذب کار بسیار ساده ای است که هر کناف کار ماهری میتواند آن را از طریق وصل کردن سیم های حامل به تیرآهن سقف و سپس سوار کردن میله های اصلی انجام دهد. سپس پنل های سقف کاذب به شبکه فلزی متصل میشوند و به این ترتیب عملیات نصب به اتمام میرسد.

ورق سقف کاذب

۱۲ بازديد
سقف‌های کاذب معمولا به عنوان معماری داخلی ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند که زیبایی خاصی به نمای داخلی ساختمان‌ها می‌بخشند. این سقف‌ها در انواع مختلف موجودند که رابیتس، آلومینیوم، پی وی سی، شیشه و کامپوزیت را شامل می‌شود. در این مقاله ابتدا در مورد چیستی سقف کاذب و بخش‌های آن، سپس به معرفی انواع و در انتها کمی به مزایای این نوع از سقف‌ها می‌پردازیم.
سقف کاذب به عنوان یک سازه صنعت ساختمان و معماری، زیر سقف اصلی نصب می‌شود و انواع مختلفی مانند سقف کاذب رابیتس، آکوستیک، پی وی سی، آلومینیومی و... دارد. انتخاب یکی هرکدام از این محصولات، به کاربردشان از جنبه زیبایی- معماری و مزایای موردنظری همچون میزان جلوگیری از اتلاف انرژی صوتی یا گرمایی، بستگی دارد.
سقف کاذب چیست؟
سقف کاذب (Dropped ceiling) عنصری معماری در صنعت ساختمان است که به عنوان پوشش زیر سقف سازه‌ای یا همان سقف اصلی ساختمان اجرا می‌شود. این سقف علاوه بر پوشش‌دهی تاسیسات سقف اصلی، نقش‌های دیگری مانند جلوگیری از اتلاف انرژی و موارد مربوط به زیبایی معماری داخلی را نیز دارد و از بخش‌های مختلف میلگرد، نبشی، گچ‌کاری و... تشکیل شده که در ادامه به آن پرداخته می‌شود.
قسمت‌های مختلف سقف کاذب
سقف کاذب از بخش‌های مختلفی تشکیل شده که بسته به نوع سقف و محل کاربرد آن بعضی قسمت‌ها اضافه می‌شوند. اگر بخواهیم پیچیده‌ترین سقف کاذب را در نظر بگیریم از شش قسمت تشکیل می‌شود که به ترتیب زیر است:

میلگردهای عمودی و افقی: با توجه به جنس سقف اصلی که اگر بتنی و تیرچه بلوک است یا تیرآهن، میلگرد با سایز ۱۰ تا ۱۲ را به‌صورت عمودی به ترتیب قبل از بتن‌ریزی در فاصله یک متر از هم نصب می‌کنند یا به تیرآهن جوش می‌دهند. در این حالت میلگردهایی که با فاصله یک متر از هم هستند، سرشان برای راحتی مراحل نصب سقف کاذب خم می‌شود و میلگردهای افقی در این قسمت به صورت دو ردیف از راست و چپ به انتهای میلگردهای عمودی و خودشان متصل می‌شوند و شبکه‌ای از مستطیل‌های کوچک با ابعاد یکسان تشکیل می‌دهند؛ البته گاهی ممکن است به‌جای میلگردهای افقی از نبشی یا سپری نیز استفاده شود.
نبشی: بین دیوار و ساختار کلی سقف کاذب نبشی به وسیله میلگرد و یا گچ، نقش متصل کننده دیوار به سقف کاذب را دارد.
ورقه‌های آکوستیک: ورقه‌هایی به صورت پلاک چوبی، گچی و مقوایی (حالت مقوایی سوراخ‌ منظم دارد و سفید رنگ است) که برای ایزولاسیون و عایق صوتی استفاده می‌شود.
چوب‌های چهارتراش: این سازه به عنوان قسمت قبل از ورقه آکوستیک نصب می‌شود که از چوب‌های تراش خورده با ابعاد معین است؛ در دو مرحله از چوب‌های چهارتراش ساختمان‌سازی که در مرحله اول اتصال با سیم به نبشی و در مرحله دوم با میخ به چوب‌های سری اول است. باید توجه داشت که این قسمت در صورتی وجود دارد که قسمت آخر سقف کاذب ورقه آکوستیک باشد.
رابیتس: این سازه به عنوان قسمت قبل از گچ‌کاری نصب می‌شود که از شبکه فلزی توری مانند تشکیل شده و به میلگردهای افقی گفته شده وصل می‌شود. باید توجه داشت که این قسمت در صورتی وجود دارد که قسمت آخر گچ‌کاری باشد و نباید فاصل رابیتس از سقف اصلی زیاد باشد تا نمای سقف کاذب نامتوازن شود.
گچ‌کاری: برای گچ کاری از کچ و خاک برای محکم‌کاری و عبور از سوراخ‌های رابیتس استفاده کرده و می‌توان از لایه‌های یونولیتی یا قالب‌های گچی برای آخرین لایه‌های پوشش‌دهی استفاده کرد.
انواع سقف کاذب
سقف‌های کاذب با توجه به متغیرهای مانند هزینه، شرایط آب و هوایی، کاربردهای معماری و مواد استفاده‌شونده انواع مختلفی دارند ولی از نظر ساختاری به دو نوع تقسیم می‌شوند، مورد اول برای دسترسی به سقف اصلی نیاز به تخریب ندارد ولی در مورد دوم امکان‌پذیر نیست مگر با عملیات تخریب؛ در ادامه به انواع سقف کاذب که در این دو سری گنجانده شده است، پرداخته می‌شود.
سقف کاذب رابیتس و اندود
در سال‌های اخیر از سقف‌ کاذب رابیتس به میزان زیادی استفاده شده است. همان‌طور که گفته شد، رابیتس، ورق مشبکی بوده که به شبکه فرعی از طریق سیم‌های آرماتور وصل شده است. رابیتس‌ در دو شکل رابیتس مسطح (مورد استفاده در دهانه‌های کوچک) و رابیتس برجسته (مورد استفاده در دهانه‌های بزرگ) موجود است.
سقف کاذب آکوستیک
هر جا صحبت از فضای پر سروصدا باشد، بهترین پیشنهاد بدون شک سقف کاذب آکوستیک است. سقف کاذب آکوستیک برای ایجاد نوعی ایزولاسیون صوتی استفاده می‌شود. آن را می‌توان از مواد اولیه‌ای مانند ورقه‌های مقوایی، پلاک‌های گچی و پارچه‌ها ایجاد نمود. استفاده از این سقف‌ها در مکان‌های عمومی مانند سینما، سالن‌های سخنرانی که نیاز به عایق صدا دارند، مناسب است. البته در مکان‌هایی که پژواک صدا خیلی مهم است، مانند استودیو ضبط صدا، علاوه بر ورقه‌های آکوستیک از ورقه آلومینیوم یا پشم شیشه استفاده می‌شود.
سقف کاذب پی وی سی
پی وی سی از مصالح پرکاربرد در صنعت ساختمان‌سازی است و علت استفاده از آن، ارزان بودن و صرفه اقتصادی می‌باشد و به دلیل سرهم‌بندی شدن سریع آن، سرعت انجام کار را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد. از مزایای آن نیز می‌توان به زیبایی اشاره نمود که نمای ساختمان‌ها را بسیار جذاب و دل‌نشین می‌کند.
سقف کاذب آلومینیوم
در این سقف‌ها از آلومینیوم به شکل تایل استفاده می‌شود، ابعاد آن ۶۰*۶۰ بوده و ممکن است به شکل مستطیل نیز باشد. بیش‌ترین کاربرد سقف کاذب آلومینیوم در مکان‌هایی است که نیاز به دسترسی به سقف دارند؛ از جمله مکان‌هایی که از این نوع از سقف‌ها استفاده می‌شود، می‌توان به آزمایشگاه‌ها، بیمارستان‌ها، سالن فرودگاه‌ها و سایر اماکن عمومی اشاره کرد.
سقف کاذب قطعات پیش ساخته گچی
این سقف‌های کاذب هم معمولا از جنس آلومینیوم هستند و بر روی آلومینیوم عملیات گچ‌کاری صورت می‌گیرد. استفاده از این نوع از سقف‌ها دارای مزایایی است که در این قسمت به برخی از این موارد اشاره خواهیم نمود:
این نوع از سقف‌های کاذب بسیار سبک می‌باشند به گونه‌ای که در تخمین‌های صورت گرفته وزن هر متر مربع، تقریبا ۱۵ تا ۱۸ کیلوگرم بوده است.
سرعت نصب این سقف‌ها بسیار بالاست.
استفاده از این نوع از سقف‌ها سبب می‌شود میزان حرارت و رطوبت محیط تنظیم گردد.
با قرارگیری در برابر نور خورشید، تغییری در رنگ آن‌ها مشاهده نمی‌شود.
قابلیت تعویض دارند.
سقف کاذب ترکیبی
اگر چندین سقف کاذب را در کنار هم اجرا نماییم با شکل‌های هندسی مختلفی روبه رو خواهیم شد که به آن‌ها سقف کاذب ترکیبی می‌گویند. استفاده از شیوه‌های متفاوت اجرا در این نوع از طراحی، تلالو و زیبایی خاصی به نمای درونی ساختمان‌ها می‌بخشد.
سقف کاذب گریلیوم
جنس این ورق‌ها از آلومینیوم و ورق آلیاژی است. این سقف‌های کاذب با نام سقف باز نیز شناخته شده‌اند. بعد از اجرای این سقف‌ها خانه‌هایی به شکل مربع و مستطیل رویت می‌شود که به حالت پیوسته کنار هم قرار گرفته‌اند؛ توجه داشته باشید که هیچ حفاظی در داخل یا پشت این سقف‌ها وجود ندارد و به راحتی می‌توان پشت سقف‌ها را دید. این عامل دلیلی شده تا پشت سقف‌ها را با رنگ مشکی رنگ‌آمیزی می‌نمایند تا جلوه خوبی به تصویر کشیده شود.
سقف کاذب تصویردار یا آسمان نما
این نوع از سقف‌ها طرحی جدید برای زیباسازی دکوراسیون داخلی هستند. در واقع ترکیبی از سقف کاذب مشبک و آسمان که از جمله مزایای این سقف‌ها، ضد زنگ بودن آن‌ها است. از بیش‌ترین کاربرد آن‌ها می‌توان به استفاده در لابی هتل‌ها و مجتمع‌های مسکونی اشاره کرد.
مزایای سقف کاذب
استفاده سقف‌های کاذب امروزه بسیار رایج شده و معماران در طراحی‌های خود از آن‌ها استفاده می‌کنند. این سقف‌ها توجه زیادی در معماری را به خود جلب کرده‌اند، طوری که طراحان به منظور ایجاد فضایی زیبا و مطلوب در داخل خانه‌ها و اماکن عمومی از آن‌ها استفاده می‌کنند. در این قسمت به برخی از مزایای استفاده از سقف‌های کاذب اشاره خواهیم نمود:
کاهش انتقال حرارت به بیرون یا از درون ساختمان
حداقل رسانی انتقال انرژی صوتی و ایزولاسیون ساختمان نسبت به صدا
ایجاد فضایی زیبا و مدرن در طرح داخلی خانه
دسترسی آسان به تاسیسات زیر سقف
طول عمر و اجرای آسان بالا
نتیجه‌گیری
سقف‌های کاذب در انواع مختلفی مانند رابیتس، آکوستیک، پی وی سی، آلومینیوم، پیش‌ساخته گچ، ترکیبی و گریلیوم موجود هستند که هریک از آن‌ها ساختار و مزایای خاص خود را دارند. استفاده از سقف‌های کاذب در مقایسه با سقف‌های معمولی از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه بوده و همچنین زیبایی دل‌نشینی به اماکن می‌بخشند. بنابراین می‌توان گفت تا حد امکان بهتر است از سقف‌های کاذب برای بهبود معماری داخلی ساختمان‌ها استفاده شود.

ورق کرکره چیست و چه کاربردهایی دارد؟

۱۵ بازديد
روش تولید ورق کرکره
برای تولید ورق کرکره از دستگاه رول فورمینگ استفاده می‌شود. در کارخانه‌هایی که تولید ورق گالوانیزه و ورق کرکره با هم انجام می‌گیرد، دستگاه رول فورمینگ معمولا در انتهای خط تولید ورق گالوانیزه و ورق رنگی قرار می‌گیرد. در غیر این صورت کارگاه‌های صنعتی که دستگاه رول فورمینگ دارند می‌توانند ورق گالوانیزه را برای شما شکل بدهند. این دستگاه در دو حالت سرد و گرم کار می‌کند.

برای تولید ورق با ضخامت‌های کم از حالت سرد و برای ضخامت‌های بیشتر در حالت گرم از دستگاه استفاده می‌شود. رول ورق گالوانیزه ساده یا ورق گالوانیزه رنگی در دستگاه رول بازکن، بسته می‌شود و ابتدای ورق در دستگاه رول فرمینگ قرار می‌گیرد. غلتک‌های بسته شده براساس شکلی که دارند ورق گالوانیزه را به طرح سینوسی دنده ریز، سینوسی دنده درشت، شادولان و … در می آورند.

در انتهای دستگاه بر اساس طول مورد نظر، ورق با گیوتین برش داده می شود. در معمول‌ترین حالت، عرض ورق گالوانیزه ۱۲۵ سانتی متری در طرح سینوسی به ۱۱۶سانتیمتر، در ذوزنقه به ۱۱۲ سانتیمتر، طرح دامپا به ۱۱۸ سانتیمتر و طرح سفال به ۱۲۰ سانتیمتر کاهش پیدا خواهد کرد. ورق‌های کرکره‌ای تولید شده بسته به نیاز مشتری در طرح‌ها، اندازه‌ها و رنگ‌های مختلف تولید می‌شود. ضخامت ورق‌ها بین قیمت ۰.۳ تا ۱ میلی متر متغیر است. معمولا در دو عرض ۱۰۰ و ۱۲۵ در بازار موجود هستند.

مزایا و معایب ورق کرکره
از گذشته برای انتقال آب باران و برف از بام منازل از سقف‌های شیب دار استفاده می‌کردند. در ابتدا از ورق آهنی استفاده می‌کردند. ورق آهنی بسته به شرایط اقلیمی ( شدت بارندگی، شدت تابش آفتاب و …) و در مجاورت با عوامل خوردگی از بین می‌رفت. یا در زمانی کوتاه پوسیده و سبب از بین رفتن ورق آهن و ایجاد هزینه می‌شد. پس از گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، تولید ورق گالوانیزه این مشکلات را برطرف کرد.

زمان زیادی طول می‌کشد تا ورق گالوانیزه از بین برود. عمر مفید این ورق بین ۲۰ تا ۳۰ سال است؛ ولی اگر خشک و دور از باران باشد (با هر روشی که تولید می‌شود)، می‌تواند برای همیشه سالم بماند. فولاد گالوانیزه‌ای که برای استفاده طولانی مدت در فضای باز در نظر گرفته شده است باید از جنس فولاد گالوانیزه گرم (یا همان حمام مذاب فولاد با فلز روی) باشد که معمولا در محیط‌های مختلف تا حدود ۷۰ سال دوام می‌آورد.

البته می‌توان از رنگ کردن برای محافظت بیشتر ورق در محیط‌هایی که میزان زنگ‌زدن عناصر در آن‌ها بسیار بالاست یا به اصطلاح بسیار خورنده هستند و همچنین برای افزایش طول عمر فولاد گالوانیزه استفاده کرد. البته باید دقت کنید که قبل از رنگ‌آمیزی حتما سطح آن تمیز، خشک و عاری از هرگونه آلودگی، از جمله نمک روی و هرگونه محلول کرومات باشد. این کار را می‌توان با استفاده از یک دستگاه شوینده و تهویه فلزی انجام داد. در مقاله رفع شوره سفید ورق گالوانیزه در خصوص روش‌های محافظت از ورق گالوانیزه بیشتر بخوانید.

امروزه کرکره به دلیل مقاومت بیشتر در برابر خوردگی و پوسیدگی، زیبایی، سبک بودن، راحتی نصب، هزینه کم تعمیر و نگهداری، دوام پوشش بالا، ایمنی در برابر زلزله و قابلیت بازرسی آسان کاربرد گسترده‌ای پیدا کرده اند. ورق کرکره به دلیل گالوانیزه بودن مقلومت بسیار بالایی دارد و به دلیل داشتن وزن کم و قیمت مناسب، مقرون به صرفه است. از آنجاکه ورق کرکره از عرض شکل‌دهی می‌شود از این نظر دارای محدودیت است اما طول آن محدودیت ندارد و بسته به نیاز مشتری است. جوشکاری کرکره، پیچیدگی‌های مخصوص به خود را دارد. همچنین ممکن است دچار رنگ‌پریدگی و درصورت قرار گرفتن در معرض رطوبت دچار خوردگی شود.

کاربرد ورق کرکره
سقف از مهم‌ترین قسمت‌های ساختمان است که ساخت آن به دقت و حساسیت احتیاج دارد. یک سقف خوب در برابر بارهای اعمالی، گرما، رطوبت، صدا عوامل تخریبی مثل زمین‌لرزه و آتش‌سوزی باید مقاومت بالایی داشته باشد. به‌طور‌ کلی کرکره به منظور حفاظت بنا و ساختمان و یا زیبایی در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف به کار می‌رود. محل مصرف کرکره بیشتر در سقف، انبار، پارکینگ، منازل مسکونی، ساختمان، پوشش سوله، سایبان، حصار کشی کارگاهی، مغازه و … است. بر اساس طرح، ورق کرکره سینوسی بیشتر در سقف، ورق کرکره ذوزنقه برای دیوار و ورق کرکره دامپال برای زیر سقف به کار می‌رود.

مهم‌ترین نکات در خرید ورق کرکره
همان گونه که با مطالعه این مطلب متوجه شده‌اید، کاربرد ورق گالوانیزه در تولید ورق کرکره به دلیل مقاومت در برابر خوردگی این محصول است. از آنجا که ورق کرکره در نمای بیرونی ساختمان نصب می‌شود، بنابراین دائما در معرض بارندگی و یا تابش نورد آفتاب قرار می‌گیرد. در نتیجه هنگام خرید باید به سطح ورق کرکره توجه کنید تا آسیبی ندیده باشد. وجود هر خش بر روی پوشش ورق می‌تواند موجب به خوردگی و از بین رفتن ورق کرکره شود.

وزن از پارامترهای مهم در خرید انواع ورق فولادی است. چرا که وزن ورق کرکره بر روی دیواری که نصب می‌شود، اثرگذار است. وزن بالا و سستی دیوار می‌تواند باعث تخریب بخشی از ساختمان شود. علاوه بر آن ابعاد ورق کرکره خریداری شده باید متناسب با محل نصب باشد.

قیمت ورق کرکره
عامل اصلی تعیین کننده قیمت ورق کرکره، قیمت ورق گالوانیزه یا ورق رنگی است که هزینه شکل دهی به آن اضافه می‌شود. باید توجه داشت شکل‌دهی ورق کرکره ارزان‌ترین حالت شکل‌دهی است. قیمت ورق گالوانیزه به عوامل متعددی مثل ضخامت، کیفیت، برند و… وابسته است. ورق گالوانیزه رنگی قیمت بالاتری نسبت به ورق گالوانیزه ساده دارد. همچنین رنگ‌های مختلف نیز قیمت‌های مختلفی دارند. برای آگاهی از قیمت ورق رنگی بر روی لینک کلیک کنید.


https://fooladiran.com/galvanized-sinusoidal-shutters

ورق کرکره چیست ؟

۱۴ بازديد
ورق فلزی کرکره نوعی ورق گالوانیزه طرح دار می باشد که در ارتباط با رطوبت و سایر عوامل خورنده مقاومت بالایی دارد. فرم ورق کرکره دقیقا به شکل ورق سینوس موج دار است که سایز و ضخامتی متقاوت داشته و برای انواع مصارف مختلف از سقف شیروانی گرفته تا آلاچیق و کرکره مغازه ها کاربرد دارد.

در واقع ورق کرکره از فرمینگ کردن ورق گالوانیزه رنگی به وجود می آید. در هنگام تولید ورق گالوانیزه رنگی در مرحله نهایی تولید، دستگاه رول فرمینگ وجود دارد که به منظور طرح دار کردن ورق رنگی استفاده می شود. اگر در خود کارخانه فرمینگ صورت نگیرد در کارگاه های صنعتی که دستگاه رول فرمینگ دارند می توانند ورق گالوانیزه را به شکل دلخواه مشتری ذوزنقه ای، کرکره، دامپا، شادولان، طرح سفال شکل بدهند. این دستگاه به دو صورت سرد و گرم کار میکند.

برای افزایش طول عمر ورق کرکره فولادی، باید این ورق فلزی نسبت به شرایط محیطی مانند دما و رطوبت مقاوم باشند. این امر زمانی مسیر می شود که ورق کرکره فلزی با مواد ضد زنگ پوشانده شود ولی در بعضی مواقع بعد از مدتی لایه ضد زنگ از بین می رود و در ورق کرکره خوردگی و زنگ زدگی پدیدار می شود. برای حل این مشکل ورق های کرکره را گالوانیزه کنید تا در مقابل عوامل محیطی واکنشی از خود نشان ندهند.
تولید ورق کرکره
در هنگام تولید ورق کرکره با ضخامت زیاد از دستگاه فرمینگ به روش گرم و برای ضخامت کم از روش سرد استفاده می شود. ابتدا رول ورق گالوانیزه رنگی یا ورق گالوانیزه ساده توسط دستگاه رول باز کن، باز می شود و ورق گالوانیزه را به طرح سینوسی دنده درشت، شادولاین، کرکره، دامپا و ... در می آورند. در نهایت ورق کرکره بر اساس سایز درخواستی مشتری با گیوتین برش داده می شود. در معمول ترین حالت عرض ورق گالوانیزه 1250 میلی‌متر در طرح سینوسی به 116 سانتی‌متر، در ذوزنقه به 112 سانتیمتر و در طرح سفال 120 سانتی‌متر کاهش پیدا خواهد کرد. ورق گالوانیزه کرکره در ضخامت بین 0.3 الی 1 میلی‌متر در دو عرض 100 و 125 سانتی‌متر در بازار موجود هست.

کاربرد ورق کرکره

ورق کرکره به دلیل استحکام و زیبایی برای مصارف مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. از مهمترین کاربرد ورق کرکره ساخت سقف است که دقت و حساسیت بالایی نیاز دارد. سقف در واقع پدر یک خانه است و یک سقف خوب در برابر عوامل محیطی نظیر بارندگی، رطوبت، صدا و عوامل تخریب کننده ماننده زلزله، آتش‌سوزی باید مقاومت بالایی داشته باشد. ورق کرکره گالوانیزه برای ساخت انواع سوله ها، انبارها و پارکینگ ها، حصارکشی انواع کارگاه ها، مغازه ها و ... نیز کاربرد دارد.

مدت زمان ماندگاری ورق کرکره
مدت زمان ماندگاری ورق کرکره به عوامل همچون پوشش و ضخامت آن بستگی داردو هرچقدر ضخامت ورق کرکره بیشتر باشد از کیفیت بالاتری برخوردار است. ورق کرکره برای پشت بام و سقف های شیروانی بسیار مناسب است و برای اهداف تجاری، صنعتی و کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد.

پوشش های مختلفی برای ورق کرکره به منظور افزایش ماندگاری، جلوگیری از رنگ زدگی و خاصیت ضد فرسودگی وجود دارد که متعارف ترین آن ها می توان به پوشش سرامیکی، اپوکسی و روی Zn اشاره کرد. پوشش سرامیکی خاصیت منعکس کننده حرارت در دراز مدت دارد. اما پوشش سرامیکی به مرور بر اثر کثیف شدن سطح ورق کرکره خاصیت انعکاس حرارت آن کاهش می یابد.